onsdag den 22. januar 2014

Sænk valgretsalderen!

AF SANDRA, LUKAS, ANNA & METTE

I dagens Danmark bliver unge under 18 ikke taget ligeså seriøst, som de fortjener. De får frataget ansvar og lever derfor i en useriøs og overfladisk verden uden tanke for konsekvenserne af deres handlinger. Denne ansvarsløshed bliver brugt som argument mod at sænke valgretsalderen, men mon ikke det, at de unge ikke har ansvar medvirker, at de ikke tager ansvar? Hvis man nu viste dem den tiltro, det er, at give dem stemmeret, og gav dem det ansvar, der følger med, ville de så ikke leve op til det?
16-årige er ikke børn, og bør derfor ikke behandles sådan. Javist, nogle vil mene, at de ikke har viden nok om samfundet til at kunne stemme og være en del af det, men bør skolerne så ikke forpligtes til at undervise i samfundsfag og viden om det samfund vi lever tidligere end 7.-8. klasse? Er viden om verden ikke vigtigere end hjemmekundskab, håndarbejde og sløjd?
Folketingets beslutninger får også konsekvenser for de unge, derfor skal de også være med til at tage beslutninger, da det i høj grad også er deres fremtid, beslutningerne vedrører.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar